FAQ

Op deze pagina staan de meest gestelde vragen over ons, onze Undercover Notes notitieboekjes en wat we doen.

Waar komt een Undercover Notes notitieboekje het beste tot zijn recht?
Allereerst tijdens een vergadering in een kantooromgeving. Een Undercover Notes notitieboekje is de perfecte “conversation starter” voor elke vergadering. Leg je Undercover Notes notitieboekje maar eens op tafel! Een Undercover Notes notitieboekje is ook het perfecte middel om jouw creatieve gedachten in de vorm van tekst of tekeningen vast te leggen. Ongelinieerd, dus geen beperkingen.Het is dus het perfecte unieke en onvergetelijke cadeau voor een nieuwe of vertrekkende collega. Vul het aan met een persoonlijke boodschap op de eerste pagina. En wat dacht je van een cadeau aan een vriend of familielid? Een Undercover Notes notitieboekje is uniek! Je kunt er alle kanten mee uit.

Hebben de notitieboekjes gelinieerd papier?
Nee, de notitieboekjes hebben bewust ongelinieerd papier. Dan kun je er alle kanten mee uit en kun jij creatief zijn hoe je maar wilt.

Waarom bevatten de notitieboekjes soms imperfecties?
De boekjes worden met de hand in elkaar gezet. De boeken die we gebruiken zijn oud en werken soms niet mee. Het verwerken van elk boek is dus een opdracht op zich. We leren van elk boek en worden tijdens het proces van het maken van het boeken een met de historie. Soms lukt een notitieboekje dus net iets minder goed. Deze kunnen in vrijwel alle gevallen prime gebruikt worden. We passen de prijzen hierop aan.

De prijzen lijken me wel hoog voor een notitieboekje?
De boekjes zijn uniek, exclusief en handgemaakt. Saaie notitieboekjes zijn goedkoper. Maar met een Undercover Notes notitieboekje heb je een een uniek verhaal bij de hand, om jouw verhaal in vast te leggen.

Hoe stevig zijn de notitieboekjes?
We gebruiken meerdere lijmlagen, draad-versterking en boekbindgaas. De lijm is die we gebruiken voor onze boekjes is van van hoge kwaliteit. We gebruiken alleen goede materialen en bezuinigen niet op de samenstelling van een boekje. De productie vraagt hierdoor soms meer tijd. Maar dat is terug te zien in de kwaliteit.

Hoe worden de notitieboekjes getest?
De boekjes zijn “Battle-tested” in de eigen corporate kantooromgeving. Dagelijks meegenomen van meeting naar meeting. Ze houden zich overeind. Ook voeren we soms testen uit met nieuwe lijmsoorten. Het aantal lijmlagen worden getest om te zien hoeveel lagen tenminste noodzakelijk is.

Wat doen jullie met bijzondere details die je in de notitieboekjes vindt zoals stickers van de boekenwinkel of briefjes van etc?
Dit zijn vaak leuke details en incorporeren we in het Undercover Notes notitieboekje. Denk bijvoorbeeld aan een datum waarop iemand een boekje heeft gekregen. Dir laten we soms staan op het eerste blad. Wat is er leuker dan in gedachten te dwalen over wat dit boekje ooit voor iemand op die datum heeft betekend?
Ook laten we de stickers die vroeger door boekwinkels op de eerste pagina werden geplakt, zitten. bestaat de winkel nog? Hoe zag deze eruit? De verbeelding kan tijdens een vergadering soms best een zetje gebruiken.

Is het niet zonde een oud boek uit elkaar te halen en te vervangen voor een notitieboekje?
We zoeken de boekjes met de hand uit. Als een boek van grote waarde is (geldelijk of cultureel) laten we het voor de volgende lezer. Als het boek een slechtere staat kent of een uit velen is, is het mogelijk geschikt om een Undercover Notes notitieboekje te worden

Wat doen jullie met de papierresten of snijverlies?
De oude vulling – papier dat niet meer gebruikt kan worden, wordt keurig gerecycled in de papierbak. Snijverlies proberen we tot een minimum te beperken. Het is door de maten van de boeken niet altijd te voorkomen. Dan maken we er kleine notitieblokjes van. In verschillende maten. Deze krijgen handige en leuke bestemmingen. Nothing fancy maar wel duurzaam.

Welke andere duurzaamheidsmaatregelen hebben jullie getroffen?
Naast dat we onze boeken vaak bij kringloopwinkels vinden, waardoor boeken een tweede leven krijgen, doen we veel meer. Zoveel mogelijk kopen wij onze materialen lokaal in. We werken met duurzaam papier – van Clairefontaine – met een keurmerk, voor de vulling van de notitieboekjes. Dit papier is overigens uitermate geschikt voor het gebruik van een vulpen. We gebruiken ook ecologisch gefabriceerde boekbindlijm gebruiken.

Voor onze website-hosting hebben we bewust gekozen voor Vimexx, een Nederlands bedrijf dat groene stroom gebruikt voor datacenters en kantoren en klimaatbewust is. Zelf hebben we zonnepanelen om stroom op te wekken. We drogen de boeken of de lijm alleen natuurlijk en niet kunstmatig. Het productieproces is wellicht langer, maar we verkwisten geen energie.

De verzending is ook duurzaam: we pakken de boeken in bruin papier in. Geen dozen of plastic dus. Ook combineren we de orders die we aan een PostNL punt aanbieden. Overmatig of extra transport proberen we te beperken. Soms bezorgen we de notitieboekjes zelf. Zeker wanneer dit in de regio Heemskerk, Beverwijk, Castricum, Uitgeest of Wijk aan Zee is. Zo zijn we duurzamer dan onze huisvervoerder PostNL. Soms kunnen we de boekjes zelfs op de fiets bezorgen. We reken hier wel bezorgkosten voor, maar die zijn zeer beperkt. Bezorgen we met de auto dan rijden we 100% elektrisch!

Hoe (snel) verzenden jullie de notitieboekjes?
We gebruiken PostNL of bezorgen zelf in de regio Heemskerk, Beverwijk, Castricum, Uitgeest of Wijk aan Zee. Aangezien we een kleine ondernemer zijn worden de boekjes zo veel mogelijk als brievenbuspakketje verzonden. Dit geldt voor losse boekjes. Indien er meerdere boekjes naar 1 adres verzonden moeten worden gaat dit in een kartonnen doos. Die brengen we persoonlijk bij een PostNL punt. We zijn door al deze factoren langzamer dan de grote on-line retailers. Soms combineren we orders. Het kan dus even duren. Verwacht jij een next-day delivery? Dan kun je het beste even verder shoppen. Wij zijn dus minder snel. Houd daar met verjaardagen en feestdagen rekening mee!

Wat is jullie beleid als het gaat om retourzendingen?
In beginsel gaan we er vanuit dat de boekjes weloverwogen worden uitgezocht. Wil je een boekje toch niet, mag je deze altijd terugsturen. Je krijgt dan het aankoopbedrag voor het notitieboekje terug, mits onbeschadigd. Indien het notitieboekje beschadigingen kent verrekenen we dit pro-rato. De verzendkosten betalen we niet terug.

Blijkt een boekje toch niet goed in elkaar gezet te zijn? Dan balen we samen. En lossen we het op. Je krijgt je geld terug of we sturen je kosteloos een nieuw notitieboekje. Want, het moet wel goed zijn natuurlijk. Heb je nog vragen? Gebruik dan het contactformulier.